11 oktober 2020
16:00

Täby FK

Referat: Karlslunds IF FK - Täby FK

Karlslunds IF FK vinner dagens match i Ettan Norra mot Täby FK med klara 3-0 efter ett mål av Christer Lipovac och två av Martin Springfeldt! En fullständigt rättvis seger, och inte minst skön och viktig i höstens jakt på säkrat kontrakt.

Den 19 september var startskottet på en period med nytt tufft spelschema för Karlslunds IF FK, inte minst sett till antalet matcher fram till idag. 22 dagar senare har Karlslund spelat sju matcher, där sex av matcherna varit i Ettan Norra och den sjunde var cupmatchen mot AIK Fotboll. Match ungefär var tredje dag med andra ord, ett tufft schema för vilken lagidrottare som helst, och därför extra skönt att den avslutas med en klar och tydlig 3-0-seger mot Täby FK.

Karlslund ställer upp med följande lag:
Jakon Kindberg
Gabriel Kopkin - Edvin Tellgren - Christopher Alp
Martin Springfeldt - Sebastian Loyola Nydén - Ibrahim Habib - Rickson Mansiamina - Sermed Habib
Christer Lipovac - Jonathan Lundberg

Avbytare:
Rasmus Forsell, Helmer Andersson, Lukas Julher, Pontus Hatula, Elias Jangdin, Nadir Ayéva, Tidjani Diawara

Karlslund tar tag i matchen direkt och låter Täby knappt få röra bollen innan Christer Lipovac gör 1-0 redan i den 9:e minuten efter att Sermed Habib slår ett inlägg från vänster och där Lipovac trycker in bollen från nära håll.

I den 37:e minuten får Karlslund en hörna som Rickson Mansiamina slår in och där Martin Springfeldt är på rätt plats i vanlig ordning och styr in sitt åttonde mål för säsongen till ställningen 2-0.

2-0 står sig till halvtidspaus, siffror som är i underkant efter en bra första halvlek av hemmalaget och där det förutom målen vaskades fram ytterligare en 3-4 bra chanser att utöka ledningen.

Det hinner gå tio minuter in i den andra halvleken innan Springfeldt, som i sin wingerposition kommer upp i en kontring, och där hans kollega Sermed Habib på andra kanten spelar först in bollen centralt till Sebastian Loyola Nydén som snyggt förlänger bollen ut till Springfeldt och som skjuter in 3-0. Springfeldt har under sin första säsong i Karlslund haft ett par skador och missat en del matcher p.g.a. dem, men när mannen väl spelar så spelar det ingen roll om du sätter honom som winger eller att han börjar som avbytare. Väl på planen visar han sin betydelse för laget, inte minst poängmässigt. Nio mål och sju assists på 15 spelade matcher talar sitt tydliga språk.

Trots att Karlslund går ner lite i intensitet efter 3-0-målet är det aldrig riktigt nära för Täby att spräcka Jakob Kindbergs nolla, förutom ett bra läge på slutet som täbyiterna får men då gör ju Kindberg en snygg benparad och han får därmed hålla sin sjätte nolla för säsongen.

In under matchen kommer Pontus Hatula, Lukas Julher, Tidjani Diawara, Helmer Andersson och Nadir Ayéva.

Det här var en match där Karlslund har full kontroll från den första spark till den sista. Segern är övertygande och viktig, både poängmässigt men också moraliskt, inför de sju sista omgångarna av Ettan Norra. Karlslund är därmed fortsatt över kvalstrecket i en haltande tabell.

SportExpressen Play: Highlights från matchen
NA: Livsviktig seger för Karlslund

Från att ha spelat match var tredje dag väntar nu hela sex dagars matchledigt innan det är dags för Sollentuna FK på bortaplan, spelas lördag 17 oktober kl 14.00 på Sollentunavallen.